blog

blog

Natuurfoto's

Het meest natuurfoto's, maar ook dagboekfoto's.


Dit is een vervolg op http://alipo.weblog.nlDit log is verplaatst naar wplog en heb ik gecreƫerd met WordPress.

Lamprotornis 2x

VogelsPosted by Alie Mon, January 02, 2012 23:41:28

Vrijdag 30 december 2011

In het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk staat een kerststal in de koffieruimte, waar we genieten van een oliebol en appelflap.

Op de vijfde verdieping staat ook een kerststal.

En in de stilteruimte staat een droomboom waar we een kaartje met een wens in kunnen hangen, wat we natuurlijk ook doen.

Op de terugweg gaan we langs de vogelkooi omdat ik nu mijn Pentax meegenomen heb en ik hoop betere foto's te kunnen maken dan vorige keer. Dat lukt ook aardig van de purperglansspreeuw (Lamprotornis purpereus). Kleinigheid hou je met het takje ervoor.

De andere Lamprotornis is de driekleur glansspreeuw (Lamprotornis superbus). Die schold ik steeds uit voor bijeneter, maar nu weet ik beter.

Hij zit eerst boven me te kwetteren, maar ik zie niet waar het vandaan komt, zit hij vlak boven mijn hoofd. Daarna komt hij lekker eigenwijs vlak voor me zitten.

Deze vogels komen uit Afrika.

Op weg naar huis fiets ik over de sluizen, want vorige week zag ik daar een roofvogel en ik wil weten welke, misschien was het de slechtvalk. Helaas zie ik vandaag geen roofvogel. Inspirerend zijn de fabrieken, hier de Cemij.

De motorcrossers hebben hier een prachtplek om te rijden.

Ik mag er wel graag naar kijken.

Als laatste foto van het jaar, een onmiskenbaar plaatje van IJmuiden: het vissersmonument aan de kop van de haven.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anita www.floppieook.nl Wed, January 04, 2012 14:26:28

en natuurlijk een meeuw boven op zijn hoofd. Ik kan het niet zien, maar is het misschien een "kop"meeuw :-) ??