blog

blog

Natuurfoto's

Het meest natuurfoto's, maar ook dagboekfoto's.


Dit is een vervolg op http://alipo.weblog.nlDit log is verplaatst naar wplog en heb ik gecreƫerd met WordPress.

Vos in het havengebied

DierenPosted by Alie Tue, December 27, 2011 23:29:43

Zondag 25 december 2011

Altijd zie ik net te laat dat er groenlingen in de rozenbottels zitten te pikken, dan vliegen ze dus op. Als ik heel voorzichtig doe, dan kan ik ze wel fotograferen, maar het weer is niet ideaal. Ooit zal het me lukken ze goed op de foto te zetten.

Het waait behoorlijk en ik blijf aan het begin van de pier. Zo mooi altijd zoals de meeuwen op de wind aan het glijden zijn.

Nog even langs het Kennemermeer gelopen. De benaming is trouwens niet goed heb ik net gelezen. Een meer ontstaat vanzelf en een plas is gegraven en dat is hier gebeurd, dus moet het Kennemerplas zijn.

Op de plek waar ik die hele rij puttertjes zag en ook de Europese kanarie, daar loopt nu een vos. Hij gaat even zitten, hij is wel wat tam.

Ik heb mijn camera wel paraat, maar na een paar foto's is mijn batterij leeg. Terwijl ik die verwissel komt het vosje mijn richting uit, toen had ik dus mooie foto's kunnen maken. Gelukkig loopt hij verder en is opeens achter een hek. Prachtig die zwarte oortjes en zwarte poten.

Niet echt bang.

Het wordt alweer heel snel donker.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bep Fri, January 06, 2012 19:50:16

Vind de groenling anders prachtig en dan ook nog foto's van een vos kunnen maken geweldig.

De foto met de vuurtoren is ook zo mooi.

Posted by Anita www.floppieook.nl Thu, December 29, 2011 12:46:04

Dat is dus een heel bijzonder plekje, wat een schattig vosje, jij boft toch maar weer!

Posted by Marieke Thu, December 29, 2011 00:08:04

Hoi Alie,
Ik zie ook af en toe een vosje scharrelen tussen de vangrails en op de taluud van de Kanaaldijk. En toen ik daar laatst 's nachts met de reed schoot plots een vos over de weg, vanuit de Geul richting Kanaal!