blog

blog

Natuurfoto's

Het meest natuurfoto's, maar ook dagboekfoto's.


Dit is een vervolg op http://alipo.weblog.nlDit log is verplaatst naar wplog en heb ik gecreëerd met WordPress.

Slagveld op het strand

StrandPosted by Alie Fri, December 16, 2011 00:03:23

Zondag 11 december 2011

Vlak voordat ik bij het strand ben staan veel struiken met rozenbottels langs de weg. De groenlingen vliegen op als ik langs fiets. Ik stap af en gelukkig komen ze terug. Ik ben blij dat ze nu eens niet zo ver zitten, toch vind ik de foto's erg tegenvallen.

Bij de fietsenstalling van het strand staat zeewolfsmelk.

Ik loop in mijn eentje strandwacht en vind een heel spoor van dode vissen. Ik vraag me af hoe die daar komen. Het lijkt me niet van een boot te komen, want het is heel vers en het moet nog vloed worden.

Hier een pijlinktvis.

Er liggen ook hele sneeën brood bij.

Net een huidje van een slang.

Iemand van de strandwacht schrijft dat het waarschijnlijk een visser is geweest met een staand want die voor de kust heeft gevist en zijn net was te vol.

Zo laag staat de zon om 12 uur 's middags en het is nog niet eens de kortste dag.

Als we strandwacht hebben lopen we steeds naar beneden te kijken, maar je moet zo uitkijken voor de blokarten die soms vlak langs je scheuren. In dit geval weten ze zelf hoe gevaarlijk dat kan zijn. Er zijn er 2 op elkaar geknald en die worden afgevoerd door de Reddingsbrigade.

Bij de pier vind ik een groot schild van een blaasjeskrab, ongeveer 4 bij 4 cm.

De vloedlijn ligt nu ook tegen de duinrij aan, maar het water heeft van de week met die storm ook een stuk van de duinen weggeslagen, zo hoog stond het water.