blog

blog

Natuurfoto's

Het meest natuurfoto's, maar ook dagboekfoto's.


Dit is een vervolg op http://alipo.weblog.nlDit log is verplaatst naar wplog en heb ik gecreëerd met WordPress.

Vos in het havengebied

DierenPosted by Alie Tue, December 27, 2011 23:29:43

Zondag 25 december 2011

Altijd zie ik net te laat dat er groenlingen in de rozenbottels zitten te pikken, dan vliegen ze dus op. Als ik heel voorzichtig doe, dan kan ik ze wel fotograferen, maar het weer is niet ideaal. Ooit zal het me lukken ze goed op de foto te zetten.

Het waait behoorlijk en ik blijf aan het begin van de pier. Zo mooi altijd zoals de meeuwen op de wind aan het glijden zijn.

Nog even langs het Kennemermeer gelopen. De benaming is trouwens niet goed heb ik net gelezen. Een meer ontstaat vanzelf en een plas is gegraven en dat is hier gebeurd, dus moet het Kennemerplas zijn.

Op de plek waar ik die hele rij puttertjes zag en ook de Europese kanarie, daar loopt nu een vos. Hij gaat even zitten, hij is wel wat tam.

Ik heb mijn camera wel paraat, maar na een paar foto's is mijn batterij leeg. Terwijl ik die verwissel komt het vosje mijn richting uit, toen had ik dus mooie foto's kunnen maken. Gelukkig loopt hij verder en is opeens achter een hek. Prachtig die zwarte oortjes en zwarte poten.

Niet echt bang.

Het wordt alweer heel snel donker.

Kalfjes Zorgvrij

DierenPosted by Alie Mon, December 05, 2011 00:17:33

Woensdag 30 november 2011

Met mijn vriendin ga ik naar Zorgvrij om weer naar de vogelfoto's te kijken. Zulke prachtige foto's ben ik wel jaloers op.

We kijken bij de kalfjes. Een jonge grijzaard ;-)

Deze kijkt zo lief.

Kalfje was net op vingers aan het sabbelen en gaat nu verder met het hek.

De Rietvink

DierenPosted by Alie Sun, December 04, 2011 23:51:04

Woensdag 23 november 2011

Op weg naar Anita kom ik langs Kinderboerderij De Rietvink. Ik ben er niet eerder voor gestopt, maar nu zie ik zo'n mooie gans staan. Het is een Hawaïgans.

En een prachthaan: Een sabelpootkriel in porseleinkleur. Haha, die poten, het lijken wel clownsschoenen.